Happy Photo Events és una empresa de Sant Cugat del Vallès especialitzada en la fotografia i videografia nupcial. Amb una passió per capturar moments únics i especials, ofereixen una àmplia gamma de serveis per assegurar que cada detall del teu gran dia sigui immortalitzat de manera impecable.

El seu equip de professionals està dedicat a proporcionar una experiència personalitzada, adaptant-se a les necessitats i preferències de cada parella. Entre els serveis que ofereixen, destaca la fotografia de casaments, on capturen des dels preparatius fins a la festa, passant per la cerimònia i els moments més íntims i emocionants. A més, ofereixen sessions de pre-casament, que permeten a les parelles familiaritzar-se amb els fotògrafs i obtenir imatges naturals i espontànies abans del gran dia.

També proporcionen serveis de videografia, creant vídeos que narren la història del casament de manera cinematogràfica. Aquests vídeos inclouen moments destacats, entrevistes amb els nuvis i els convidats, i una edició professional que assegura un resultat emotiu i memorable.

A més, Happy Photo Events ofereix la possibilitat de crear àlbums personalitzats, amb dissenys elegants i materials de qualitat, perquè les parelles puguin conservar els seus records de manera tangible. També disposen de serveis de fotomaton, una opció divertida i interactiva per als convidats, que poden emportar-se fotos instantànies com a record del casament.

En resum, Happy Photo Events és l’elecció ideal per a aquelles parelles que busquen un servei de fotografia i videografia nupcial de qualitat, amb un enfocament personalitzat i professional, assegurant que cada moment del seu casament sigui capturat de manera única i especial.

Preguntes freqüents
  1. Què inclou el pack de casament'
    El paquet bàsic inclou: servei de 3 hores, fotografies il·limitades, vídeo missatges, personalització de les tires, àlbum de fotos, CD o USB amb les fotos i vídeos i personal a càrrec del fotomaton.
  2. Amb quanta antelació he de posar-me en contacte amb vosaltres?
    El més aviat possible ja que tenim un nombre d'unitats limitades i, a més, cal un temps mínim de preparació de l'esdeveniment i personalització del fotomaton.
  3. Hi ha algun càrrec per desplaçament?
    Sí, quilòmetres, dietes i cas necessari estades. Aquests costos es calculen per a cada esdeveniment, destinació i horari.
  4. Quant dura l'actuació?
    Depèn del pack que es contracti encara que es té l'opció d'allargar-lo amb el pagament d'hores extra.